Klachtvrij na één sessie?

26 Aug, 2020

Door Hetty Jansen-Verhagen

Drie dagen na zijn voetreflexzonetherapie-behandeling, ontving ik een mailtje van mijn cliënt. Na één behandeling was zijn rugpijn helemaal over. Het was een wonder! Hij was zo blij met mij en met voetreflex. En wat had hij sinds lang weer heerlijk geslapen. Zonder medicijnen. Zonder een paar keer het bed uit te moeten om even rond te lopen. Hij stond ’s ochtends weer soepel op. Het leven was ineens een stuk mooier dankzij mij. ‘Dank je wel, ook namens mijn echtgenote!’

Het gebeurt iedere therapeut waarschijnlijk wel eens, dat een cliënt verschrikkelijk enthousiast is na één behandeling en zowel jou als de therapie de hemel in prijst. Wat denk je dan en wat doe je dan? Deze man was na veel therapieën, onderzoeken door gespecialiseerde artsen en een half jaar medicijnen ten einde raad bij mij gekomen. Hij sliep vreselijk slecht, had maagpijn van de medicatie, zoals hij zei, en was de hele dag alert op wat hij deed om zijn rug te ontzien. Niemand wist wat er aan de hand was. De onderzoeken lieten niets zien. Geen hernia, geen zenuwbeknelling in het bekken, geen scheefstand van lumbale wervels, geen heupafwijkingen, geen scoliose in de rug, geen afwijkend beeld in de buik. Alles zag er goed uit.

Hij had het bed al vervangen. Nieuw matras, nieuw kussen. Alles orthopedisch en ergonomisch verantwoord. Het had wel iets geholpen, maar lang niet genoeg. Hij zei dat hij veranderd was. Hij was van nature heel geduldig en meegaand. Hij was een lieve man, een attente echtgenoot. De laatste maanden was hij vaker boos en ongeduldig. Hij vond andere mensen regelmatig gewoon lastig. Hij kende zichzelf zo niet en wilde zo ook niet zijn. En tegelijkertijd kon hij het niet stoppen.
Hij was ook zo moe. Hij had weinig energie meer om iets leuks te doen. Over alles moest hij eerst nadenken of het wel verstandig was. Hij was het zo zat.

Meer informatie: www.hettyjansen.nl Lees het gehele artikel vanaf pagina 51 in het VNIG 5/20. Wilt u het gehele artikel als PDF bestand ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50

Verzameling van artikelen van schrijvers die op niet-regelmatige basis voor ons schrijven.

Laat een reactie achter