Vitamine-D-deficiëntie veelvoorkomend gezondheidsprobleem

7 februari 2012

Door: Alex Vasquez

Een voedingsstof die op het moment volop in de belangstelling staat is vitamine D. Veel onderzoeken hebben de afgelopen tijd aangetoond dat we de werking hiervan tot nog toe ernstig hebben onderschat. Vitamine D speelt bij veel meer processen in het lichaam een rol dan tot voor kort werd aangenomen. Bovendien hebben we er veel meer van nodig dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ons altijd heeft voorgehouden. Niet zo verwonderlijk, dat een groot deel van de bevolking met gezondheidsproblemen kampt die te maken hebben met vitamine-D-deficiëntie.

Inmiddels is deze eye-opener al in verscheidene orthomoleculaire seminars, cursussen en opleidingen voorbij gekomen. Hieronder een bewerking van een artikel dat de Amerikaanse arts Dr. Alex Vasquez, D.C., N.D., schreef over de ‘sunshine vitamine’, zoals de voedingsstof ook wel wordt genoemd.

Significant
Documentatie toont steeds duidelijker aan dat vitamine D een significante antitumor- en anti-ontstekingswerking heeft en dat het bereiken van optimale serumwaarden van vitamine D ook nog eens bescherming biedt tegen diabetes mellitus, insulineresistentie en hypertensie. In dit korte overzichtsartikel bespreekt Vasquez ook klinische studies van vitamine D bij de behandeling van diverse aandoeningen en geeft hij daarnaast een toelichting op de nieuwe richtlijnen voor de interpretatie van de serumwaarden van 25(OH)-vitamine D.

Het gehele artikel is te lezen vanaf pagina 29 in het VNGK 2/12

Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.