3000 therapeuten verbinden zich

3 oktober 2011


INTEGRAAL NATUURLIJK
Drieduizend therapeuten verbinden zich.

Acht beroepsverenigingen hebben op woensdag 28 september 2011 een intentieverklaring getekend om te komen tot één brancheorganisatie voor de complementaire gezondheidszorg onder de naam INTEGRAAL NATUURLIJK. De betrokken verenigingen vertegenwoordigen meer dan 3.000 therapeuten.

Integraal Natuurlijk (IN) wil, in samenwerking met bestaande organisaties, de complementaire gezondheidszorg een vanzelfsprekend deel laten worden van de totale gezondheidszorg. IN is overtuigd van de behoefte die er in de samenleving is aan integraal natuurlijke gezondheidszorg. De complementaire zorg heeft oog voor de mens als geheel, dus niet alleen voor zijn ziektebeeld, en maakt gebruik van natuurlijke geneeswijzen. Om adequaat aan de groeiende vraag aan integraal natuurlijke gezondheidszorg te kunnen voldoen, wil zij de kwaliteit en professionaliteit binnen de gehele beroepsgroep bevorderen. Én zij gaat mensen bewust maken van alle keuzemogelijkheden die er zijn op het gebied van ‘andere’ geneeswijzen door middel van informatievoorziening in de breedste zin van het woord.

Door het ondertekenen van deze intentieverklaring verklaren de beroepsverenigingen mee te werken aan de voorbereiding en realisatie van een brancheorganisatie voor de complementaire gezondheidszorg. In het voorjaar van 2012 zal de oprichting van deze brancheorganisatie een feit worden.

De verenigingen die de intentieverklaring hebben ondertekend zijn: Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten, Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen, Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten, Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten, Beroepsvereniging voor Kinesiologie, Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen, Vereniging voor Iokai Shiatsutherapeuten en de Internationale Beroepsvereniging Marcos Therapeuten.

Beroepsverenigingen in de integraal natuurlijke gezondheidszorg die geïnteresseerd zijn in dit initiatief worden uitgenodigd om kennis te maken. Het contactadres is bij de redactie van het Vakblad voor de Natuurgeneeskundige bekend.