Boswellia

31 Mar, 2016

Door: Fleur Kortekaas

Onderzoekers van de afdeling kruidengeneeskunde van het Amerikaanse Pars Bioscience, Research Center Leawood, te Kansas, hebben een overzichtsartikel gepubliceerd waarin de meest recente wetenschappelijke publicaties over wierook (Boswellia) zijn opgenomen.

Wierook, het harsachtige uittreksel uit wierookbomen, werd eeuwenlang in de traditionele geneeskunde gebruikt voor de behandeling van allerlei aandoeningen. In het bijzonder kanker, ontstekingsziekten zoals astma, artritis, cerebraal oedeem, het chronische pijnsyndroom en chronische darmziekten.

Boswelliazuren zijn de actieve bestanddelen van wierook en AKBA (3-O-acetyl-11-keto-β-boswellic zuur) is het belangrijkste en meest effectieve zuur onder hen. Sommige studies hebben aangetoond dat het gebruik van wierook van invloed is op tumorgroei (Hamidpour, Hamidpour, Hamidpour, & Shahlari, 2016).

Het complete artikel is hier te lezen.

Boswellia wordt ook besproken in het onlangs gepubliceerde themanummer van het Natural Medicine Journal, dit is het vakblad van de American Association of Naturopathic Physicians. Het hele nummer is gratis toegankelijk en hier te downloaden.

Bron:
Hamidpour, R., Hamidpour, S., Hamidpour, M., & Shahlari, M. (2016). Frankincense (Boswellia Species): The Novel Phytotherapy for Drug Targeting in Cancer. Archives in Cancer Research, 3(4), 221–6. doi:10.4103/2225-4110.119723

is natuurgeneeskundige en klinisch epidemioloog. Ze is als (freelance) auteur, docent en onderzoeker gespecialiseerd in het vakgebied van de complementaire, alternatieve en functionele geneeskunde. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling in deze geneeswijzen centraal. Zij levert wetenschappelijke informatiediensten binnen het werkveld.

Laat een reactie achter