Gert Schuitemaker opgenomen in de ‘Hall of Fame’

10 mei 2011


Tijdens het jaarlijkse orthomoleculaire congres in Toronto is Gert Schuitemaker opgenomen in de ‘Hall of Fame’ van de International Society for Orthomolecular Medicine (ISOM). Schuitemaker is de vijftigste naam in de Hall of Fame, die vooral pioniers telt die zich vanaf het allereerste begin hebben ingezet voor de orthomoleculaire geneeskunde.

Namens de ISOM wees Steven Carter op Schuitemakers rol bij de verspreiding van de orthomoleculaire geneeskunde in Europa, en dan vooral in Nederland. Hij prees hem onder meer voor de vergroting van het bewustzijn op het gebied van vitamine D. Stephen Lawson van het Linus Pauling Institute loofde Schuitemaker voor de wijze waarop hij de betekenis van voeding en voedingssupplementen voor de gezondheid onder de aandacht brengt.

Naast Gert Schuitemaker werdenook de Canadees Erik Paterson en de Japanners Tsuyohi Kitahara en Atsuo Yanagisawa opgenomen in de Hall of Fame. Dit gebeurde tijdens het jaarcongres ‘Orthomolecular Medicine Today’. Schuitemaker verkeert in goed gezelschap, want illustere namen als Linus Pauling en Abram Hoffer gingen hem voor. Met de Hall of Fame wil de ISOM, waarvan Schuitemaker van 1999 tot 2009 president was, mensen eren die grote verdiensten hebben gehad voor de ontwikkeling van de orthomoleculaire geneeskunde. De Hall of Fame telt vooral pioniers die zich sterk hebben gemaakt voor de voedingswetenschap en de orthomoleculaire geneeskunde sinds de introductie hiervan in 1968 door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling.

Bron: Ortho Institute