Gesprek met Francien Marcus-Crevels

22 december 2010

Gesprek met Francien Marcus-Crevels, voetreflexologe

Hoeveel eindeloze mogelijkheden onze voeten te bieden hebben blijkt in de praktijk van Francien Marcus-Crevels. Zij heeft al vele jaren een praktijk voetreflexologie-pedicure, met als medische specialisaties reuma en diabetes. Een paar jaar geleden heeft ze een workshop craniosacrale therapie gevolgd waardoor haar interesse in deze bijzondere therapievorm gewekt werd. Toen ze een tijd later de kans kreeg om een cursus te gaan doen bij Martine Faure-Alderson, een in Engeland woonachtige Française die ontdekt heeft hoe het subtiele ritme waar in de craniosacrale therapie mee gewerkt wordt ook in de voeten werkzaam is, pakte ze die meteen.

Martine Faure-Alderson
Martine Faure-Alderson kreeg op jonge leeftijd artritis. Dankzij haar ziekte vond ze haar weg in de complementaire geneeskunde. Ze begon haar carrière in de jaren ’60 als osteopaat, maar bekwaamde
zich eveneens in homeopathie, acupunctuur en reflexologie. De reflexologie nam een steeds grotere plaats in. Ze ontdekte dat het eten van zuiver voedsel de pijn kon verminderen en haar denken helderder maakte. Ook de craniosacrale therapie kwam op haar pad.

Het volledige artikel kunt u lezen in VNGK editie 1/11.