Het Okinawa dieet

21 december 2010

6 december 2010

Het Okinawa dieet is eigenlijk geen dieet, maar een levenswijze. Wanneer je volgens de richtlijnen van Okinawa leeft word je ouder en blijf je gezonder dan de gemiddelde mens. Hoe je dat doet? Positief blijven en aan de Okinawa-richtlijnen houden.

Okinawa is een Japans eiland. Uit studies blijkt dat de mensen die hier wonen het oudst worden van de hele wereld. Bovendien blijven ze ook op een gezond gewicht, vitaal en scherp van geest. Het Okinawa dieet helpt hart- en vaatziekten, stress en bepaalde kankersoorten voorkomen. Tenminste, volgens de Okinawa-dieetgoeroes. Wat moet je daarvoor doen? Gezond en gevarieerd eten volgens het Okinawa-dieet en een postieve levensinstelling krijgen. Op Okinawa is men relaxt, positief en hulpvaardig. De mensen zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en doen regelmatig aan yoga, tai chi of meditatie. Dit zorgt ervoor dat iedereen vrolijk is. Hoewel het ook een stuk makkelijker is om positief te zijn op een zonovergoten eiland met een prachtige zee en natuur.

Richtlijnen van het Okinawa-dieet
Afvallen is niet het doel van dit dieet. Vitaler en energieker worden is het streven. Uiteindelijk val je door middel van deze richtlijnen af. De belangrijkste richtlijn is eten volgens het hara hachi bu-principe. Dit houdt in dat je tien delen op je bord schept en daarvan hooguit acht delen opeet, ook wel het “80-100 principe”.

Lees verder >