Kaneel beïnvloed bloedsuikerwaarde bij diabetes 2

14 mei 2013

Uit onderzoek blijkt volgens Pakistaanse wetenschappers dat de suikerhuishouding van diabeten bij gebruik van kaneel aanzienlijk verbeterd.

Aan het onderzoek deden dertig mannen en dertig vrouwen mee die leden aan ouderdomssuiker. De deelnemers werden willekeurig verdeeld in zes groepen. Drie groepen werd gevraagd om een capsule met één, drie of zes gram kaneel per dag te gebruiken. De andere drie groepen kregen een placebo met eenzelfde hoeveelheid aan witte bloem.

Het onderzoek wees uit dat inname van de juiste hoeveelheid zelfs kan zorgen voor een daling van de bloedsuikerspiegel tot 25%! Daarnaast was er een verbetering van het vetgehalte waarneembaar en werd er een gunstig effect op het cholesterolgehalte geconstateerd. Deze veranderingen werden niet gezien in de placebogroepen.

De hoeveelheid kaneel die men normaal binnenkrijgt is uiteraard niet voldoende om een duidelijk effect te krijgen op de bloedsuikerwaarde. Er zijn daarom kaneelcapsules ontwikkeld die een coumarine-vrij kaneelextract bevatten op waterbasis. Door het product op waterbasis te produceren wordt de opname verbeterd, is er minder kans op een allergische reactie en ontstaat er geen maagirritatie.

Dit onderzoek is onder andere gepubliceerd in het toonaangevende magazine 'Diabetes Care'.

Voor tips en persoonlijke ervaringen bij gebruik van kaneel bij te hoge bloedsuikerwaarden, te hoge cholesterol en ontstekingen klik hier en bezoek daarmee ons gratis vakplatform op LinkedIn. Hier vindt u onder discussies nog veel meer interessante wetenswaardigheden en boeiende discussies.