Door minister Schippers gestelde maximum vitamine B6 vertraagd

26 Jun, 2017

Minister Schippers wilde een maximum van 21 mg voor vitamine B6 per 1 juli a.s. laten ingaan. Ten gevolge van diverse factoren wordt dit misschien pas per 1 oktober of zelfs later. Het is ook nog niet duidelijk of en welke maxima er gaan gelden voor kinderen.

Eerder stelde Minister Schippers de Tweede Kamer op de hoogte van haar voornemen de maximale dagdosis vitamine B6 in voedingssupplementen voor volwassenen op 21 mg te stellen. Zij baseert haar conclusie op een recent rapport van het bureau Risicobeoordeling & onderzoeksprogrammering (BuRO) van de NVWA. Er zal geen onderscheid gemaakt worden voor de 3 toegelaten vitamine B6-verbindingen. Voor kinderen zal er afhankelijk van de leeftijd een maximum van 3-13 mg per dag komen. BuRO stelt tevens diverse waarschuwingsteksten voor. Minister Schippers verwachtte destijds dat de nieuwe norm per 1 juli 2017 in Nederland van kracht zou gaan. Overigens heeft België eind 2016 het dagelijkse maximum in voedingssupplementen verlaagd van 9,5 mg naar 6 mg.

Bron: www.rivendell.eu

is natuurgeneeskundige en klinisch epidemioloog. Ze is als (freelance) auteur, docent en onderzoeker gespecialiseerd in het vakgebied van de complementaire, alternatieve en functionele geneeskunde. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling in deze geneeswijzen centraal. Zij levert wetenschappelijke informatiediensten binnen het werkveld.

Laat een reactie achter