Acrylamide en ons eten
De stof acrylamide ontstaat bij het verhitten van zetmeelrijke voedingsproducten. Friet, chips, brood, ontbijtgranen, koekjes en koffie bevatten na...
De stof acrylamide ontstaat bij het verhitten van zetmeelrijke voedingsproducten. Friet, chips, brood, ontbijtgranen, koekjes en koffie bevatten na...
Veel (jonge) vrouwen kampen met maandelijks terugkerende menstruatiekramp. Deze zogenaamde primaire dysmenorroe is de meest voorkomende gynaecologi...
Op en in ons lichaam huizen triljoenen gunstige maar ook schadelijke bacteriën, schimmels en virussen. We noemen dit het menselijke microbioom...
Eén op de twee mensen in Europa maakt gebruik van Complementaire en Alternatieve geneeskunde. EUROCAM publiceerde in september een brochure ...
Het zuur-base dieet in de natuurgeneeskunde wordt traditioneel geadviseerd in de preventie van botontkalking en bij andere chronische ziekten. Uit ...
Huidzalf op basis van de kruiden cardiospermum of mahonie werken even goed bij chronische huidaandoeningen als hormoonzalf, zo blijkt uit onderzoek...
Het hoofdartikel van de nieuwsbrief van het grootste kennisplatform voor medici in Amerika Medscape houdt een warm pleidooi voor een centralere rol...
De vraag naar biologisch voedsel wordt gedeeltelijk gedreven door het idee dat deze voeding voedzamer is en meer nutriënten bevat. Dat biologi...
Er is veel te doen om orgaandonatie, maar bekijken we het wel van alle kanten? Wie zijn organen doneert, sterft op de operatietafel aan de gevo...