Patiënt1 introduceert het nieuwe Europees medisch paspoort op USB credit card

18 juli 2011

Patiënt1 introduceert het nieuwe Europees medisch paspoort op USB credit card, genaamd Med1Pas.

Het Persoonlijk GezondheidsDossier van Patiënt1
Patiënt1 is het grootste Persoonlijk GezondheidsDossier van Nederland waarin men alle informatie over de eigen gezondheid, leefstijl en persoonlijke metingen kan verzamelen. Ook de gegevens van de huisarts kunnen in het Persoonlijk GezondheidsDossier van Patiënt1 worden opgenomen.op de Med1Pas opgeslagen worden. Zo kan iedereen up-to-date zijn eigen medische gegevens bij zich dragen.

De Med1Pas is gekoppeld aan het Persoonlijk GezondheidsDossier van Patiënt1
Uniek aan de Med1Pas is dat de pas gekoppeld kan worden aan het gratis Persoonlijk GezondheidsDossier van Patiënt1 en van daaruit altijd kan worden bijgewerkt.
Deze pas is bruikbaar als drager van persoonlijke medische gegevens en als noodpaspoort. De Med1Pas wordt geleverd in de vorm van een credit card (met een uitklapbare USB stick), zodat men deze altijd bij zich kan dragen. De Med1Pas is als zodanig op elke computer en laptop te lezen.

De Med1Pas is direct te herkennen door ambulancepersoneel in binnen- en buitenland
Voor noodsituaties is de Med1Pas zeer bruikbaar en deze zal gevonden worden waar ambulancepersoneel het eerst zullen zoeken: in portemonnee of tas. De Med1Pas is immers duidelijk herkenbaar aan het opschrift ICE (in Case of Emergency) en voorzien van alle internationaal erkende kenmerken voor noodsituaties. De Med1Pas is dan ook zo ontwikkeld dat ambulancemedewerkers deze direct zullen herkennen als een medisch noodpaspoort. Hiermee kan de ambulance nog voordat deze bij het ziekenhuis aankomt, de belangrijkste informatie voor directe behandeling vooruit sturen. Dit geldt zowel voor Nederland als het buitenland.

De Med1Pas is bij uitstek geschikt voor reizigers, forensen, mensen met chronische ziekten en mensen met het risico op acute gezondheidsproblemen.

Meer informatie: klik hier