Samueli Instituut bouwt database voor onderzoek naar pijn

21 maart 2016

Door: Fleur Kortekaas

Het Amerikaanse Samueli Instituut is opgericht in 2001 door Susan en Henry Samueli. In 2001 erkenden zij de noodzaak van een organisatie die zich inzet voor innovatief onderzoek op het gebied van integratieve, complementaire en alternatieve gezondheidszorg. Het is de missie van het Samueli Instituut om, door middel van grondig wetenschappelijk onderzoek naar de wetenschap van healing/genezen, de gezondheidszorg te transformeren.

Wayne B. Jonas, directeur van het Samueli Instituut benadrukt de missie van het instituut nog eens: ‘Het is belangrijk dat mensen niet afhankelijk worden van geneesmiddelen of van behandelingen. Vanuit een integratieve, holistische benadering moet het mogelijk zijn mensen handvatten te geven goed voor zichzelf te zorgen, omgevingen te creëren waarin zelfzorg en bewustwording toegejuicht worden en een ieder steun kan ervaren voor herstel.’

Onderzoek van het instituut richt zich op chronische pijn en de integratieve behandeling daarvoor. De standaard behandeling voor pijn bestaat meestal uit pijnmedicatie en cognitieve gedragstherapie. Omdat chronische pijn de gehele persoon treft, zijn holistische, op de hele mens gerichte behandelwijzen zoals mindfulness en meditatie potentieel betere manieren voor een meer efficiënte en alomvattende pijnbeheersing.

Omdat bewijsvoering steeds belangrijker wordt als het gaat om het verkrijgen van een plek in het zorgproces heeft het Samueli Instituut een database opgebouwd waarin al het onderzoek naar pijnbestrijding en integratieve behandelingen is opgenomen. De database is vrij en voor iedereen te benaderen. Klik hier voor de database.