Simonton week

14 augustus 2013

Bijna 3,5% van alle Nederlanders leeft met kanker of heeft in het verleden kanker gehad. Het gaat om ongeveer 570.000 mensen (Bron: IKNL).

Het is van groot belang dat mensen met kanker, goede medische én psychologische begeleiding krijgen. Bij problemen en conflicten in het leven zoeken wij vaak hulp, terwijl bij zo’n grote schok, als de diagnose kanker is, mensen vaak alleen blijven worstelen met hun angsten, zorgen en twijfels. Het is van groot belang is, dat je naast alle medische hulp, ook zelf iets kunt doen om je kans op herstel met bijna 50% te vergroten (Bron: Onderzoek van Küchler, Duitsland, 1 juli ’07). Dit kan door middel van de Simonton therapie, zoals die gegeven wordt door het Simonton Cancer Center-Nederland®. Patiënten die aan dat programma deelnemen, leven vaak langer en ervaren een betere kwaliteit van leven.

Dr. Simonton heeft twee inspirerende zelfhulpboeken geschreven: 'Op weg naar herstel' en 'De kracht die in je schuilt'.

De Simonton therapie is ontwikkeld vanuit de gedachte dat overtuigingen, gevoelens en hoe je in het leven staat, belangrijke factoren zijn die de gezondheid en je kans op herstel beïnvloeden. Angst en stress kunnen een negatieve uitwerking hebben op ons immuunsysteem, de effecten van de medische behandelingen, de snelheid van herstel na de behandelingen en op de kwaliteit van leven. Dit wordt door wetenschappelijk onderzoek ondersteund (Bron: Onderzoek van Reuters, Washington, 18 november ’08).

Doel van de Simonton therapie is de patiënt te ondersteunen bij de medische behandeling(en), kwaliteit van leven hoog te houden en de kans op herstel te vergroten door onder andere:
· visualisaties en ontspanningsoefeningen om het immuunsysteem te versterken;
· angsten en machteloosheid te veranderen;
· stress en stresspatronen te veranderen;
· het versterken van een vreugdevol en zinvol leven;
· communicatie technieken aan te leren, waardoor meer harmonie ontstaat met jezelf en je omgeving;

Heb je interesse om zelf te gaan werken met mensen met kanker, neem dan contact op met het Simonton Cancer Center-Nederland®. Door het Simonton Cancer Center-Nederland® wordt de erkende opleiding tot Simonton therapeut gegeven. De opleiding is voor een deel gekoppeld aan de Simonton weken, naast een aantal Supervisietrainingen.

De Simonton therapie wordt aangeboden in de vorm van een intensieve 6 daagse training, die van 27 oktober – 1 november 2013 zal worden gehouden in Mennorode. Dit jaar wordt er ook gestart met de Simonton therapie als groepstraining. Dit betreft 5 bijeenkomsten van 2½ uur verspreid over 3 maanden (1e bijeenkomst is op woensdagavond 9 oktober 2013) U kunt ook individuele sessies volgen bij erkende Simonton therapeuten®.

Meer informatie: www.simontoncancercenter.nl, Email: info@simontoncancercenter.nl,