Simonton weken

19 maart 2012

Als je de diagnose kanker te verwerken krijgt staat je wereld volledig op zijn kop! Er komt van alles op je af, waar je totaal geen idee van hebt en een gevoel van machteloosheid en hulpeloosheid overkomt velen bij deze diagnose. Er kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk het is om bij een dergelijke overweldigende situatie, emotionele ondersteuning te zoeken bij een professional, bijvoorbeeld bij een Simonton therapeut®, zoals die verbonden zijn aan het Simonton Cancer Center-Nederland®.

Uit onderzoek blijkt dat diegenen die emotionele ondersteuning hebben gezocht gedurende hun behandeling en/of daarna, bijna 50% meer overlevingskans hebben na 10 jaar (Bron: Onderzoek van Küchler, Duitsland, 01-07–2007). Dit gunnen wij iedereen!

Simonton therapie is een vorm van emotionele ondersteuning en psychotherapeutische training voor mensen met kanker. Doel is de patiënt te ondersteunen bij zijn medische behandeling en de kans op herstel significant te doen toenemen. Het is ontwikkeld vanuit de gedachte dat overtuigingen, gevoelens en hoe je in het leven staat, belangrijke factoren zijn die de gezondheid en je kans op herstel beïnvloeden. Juist angst, stress en allerlei andere emoties bij de diagnose kanker, kunnen een negatieve uitwerking hebben op de beleving en de effectiviteit van de reguliere behandelingen, de snelheid van herstel na de behandelingen en op de kwaliteit van leven. Ook dit wordt door wetenschappelijk onderzoek ondersteund (Bron: Onderzoek van Reuters, Washington, 18-11-2008).

Er worden twee keer per jaar Simonton patiëntenweken in Nederland georganiseerd, de weken in 2012 zijn van 27 mei t/m 1 juni en van 18 november t/m 23 november.

Aan de Simonton weken is ook de enig erkende opleiding tot Simonton Therapeut® gekoppeld.

Voor meer informatie, klik hier.