Verkennen van de wetenschap van genezing

23 juni 2014

Het Amerikaanse Samueli Instituut is opgericht in 2001 door Susan en Henry Samueli. In 2001 erkenden zij de noodzaak van een organisatie die zich inzet voor innovatief onderzoek op het gebied van integratieve, complementaire en alternatieve gezondheidszorg. Het is de missie van het Samueli Instituut door middel van grondig wetenschappelijk onderzoek naar de wetenschap van healing/genezen, de gezondheidszorg te transformeren.

Susan en Henry Samueli wilden een onafhankelijk instituut oprichten die de creativiteit en flexibiliteit zou hebben om de veiligheid, de effectiviteit en de integratie van op healing gerichte praktijken te onderzoeken. Daarbij zou in beschouwing worden genomen hun potentiele rol in de geneeskunde en hun bijdrage aan de gezondheidszorg.

De afgelopen tien jaar is het Instituut uitgegroeid tot een bloeiende organisatie. Het instituut heeft innovatief onderzoek uitgevoerd; nieuwe kennis op het gebied van integratieve, complementaire en alternatieve gezondheidszorg ontwikkeld en transformationele beleidsinitiatieven opgesteld. Het Instituut werkt hard om de kennis uit dit onderzoek te vertalen naar praktijk van de gezondheidszorg om zo zorg aan mensen te verbeteren.

Het Samueli Instituut ondersteunt de wetenschap van healing wereldwijd door:  

  • Het grondig en op academisch niveau uitvoeren van onderzoek naar de wetenschap van healing, welzijn en veerkracht
  • Het vertalen van bewijsmateriaal voor het Amerikaanse leger en andere grootschalige gezondheidszorgsystemen
  • Het bevorderen van welzijn door zelfzorg in een bloeiende samenleving te creëren. Bv voor kantoren en medewerkers in Washington D.C.; Los Angeles, Californië; Fort Bliss, Texas; Fort Hood, Texas; Camp Lejeune, N.C.; en Berlijn, Duitsland.
  • Het ondersteunen van organisaties om de praktijk van healing te evalueren, te begrijpen en te implementeren met het oog op evidence–based- besluitvorming
  • Het leiding geven aan meer dan 150 programma's aan meer dan 50 universiteiten wereldwijd

Meer informatie over het Samueli Instituut, de research database of voor het abonneren op nieuwsbrieven vind u hier.