Weersverandering maakt kwetsbaar

21 december 2010

22 november 2010

Veranderingen in het weer kunnen het lichaam kwetsbaar maken voor wind, warmte, vochtigheid, droogte en kou. Bijstelling van de voeding is dan aan te raden.
Een verstoring in de elementen kan volgens de Ayurvedische en Chinese geneeskunde een negatief effect hebben op uw geest en emoties. Een eigenschap die hiermee in verband staat, zoals het tentoonspreiden van negatieve energie, komt voor als een element overmatig is. Als bij voorbeeld het ether-luchtelement is verstoord, kan iemand zich droevig, verward of bezorgd voelen, zonder dat daar direct een aanleiding voor is.

Een ether-luchtverstoring kan ontstaan bij het onderbreken van het slaapritme (laat naar bed gaan, jetlag) of bij lange tijd werken met de computer. TL-verlichting kan eveneens een verstorende invloed hebben. Ook emoties en negatieve gedachten kunnen een bepaald element verhogen. Emoties zoals verveling, hebzucht of obsessief gedrag kunnen het aarde-waterelement doen toenemen. Bij boosheid en jaloezie kan er een overmaat aan vuurelement ontstaan.

Lees verder >