Europese lobbyorganisatie EUROCAM publiceert position paper

13 Apr, 2022

EUROCAM is de Europese organisatie die de belangen van natuurlijke zorg – de complementaire en alternatieve zorg (CAM) – vertegenwoordigt op Europees niveau. De organisatie verricht belangrijk werk en is onder meer actief door voortdurend in contact te staan met Europese leden van het parlement in Brussel.

Vorige maand publiceerde EUROCAM het position paper ‘De rol van complementaire geneeskunde (CAM) en integratieve oncologie in de context van kanker’. Deze publicatie volgde op de goedkeuring door het Europees Parlement van het verslag ‘Strengthening Europe in the fight against cancer - towards a comprehensive and coordinated strategy’ (Versterking van Europa in de strijd tegen kanker - naar een alomvattende en gecoördineerde strategie). In dit verslag wordt het grote belang van evidence-based integrale geneeskunde in de uitvoering van Europa's ‘Beating Cancer Plan’ benadrukt.

Dr. Ton Nicolai, secretaris-generaal van EUROCAM, reageerde op het verslag van het Europees Parlement: ‘Het is zeer bemoedigend te zien dat het Europees Parlement zich heeft gebogen over de integrale geneeskunde. We hopen dat deze boodschap van het Parlement zal leiden tot krachtige maatregelen ter ondersteuning van hoogwaardig onderzoek en goede regelgeving, gericht op de effectieve integratie van complementaire therapieën in de kankerzorg, zodat deze op grotere schaal beschikbaar worden voor kankerpatiënten in alle Europese landen. Onze position paper, die aan het Parlement en met name aan de commissie BECA (Beating Cancer) is toegezonden, bevat suggesties voor de uitvoering.’ EUROCAM zal dit onderwerp nauwlettend in de gaten houden en in contact blijven met de betrokken beleidsmakers van de Europese Unie.

U kunt de gehele position paper lezen via de volgende link: The role of CAM and Integrative Oncology - Eurocam (cam-europe.eu). U kunt op de EUROCAM-website eventueel ook doneren, om het werk van EUROCAM verder te ondersteunen: Donate to support CAM Complementary & Integrative Medicine- Eurocam (cam-europe.eu).

is natuurgeneeskundige en klinisch epidemioloog. Ze is als (freelance) auteur, docent en onderzoeker gespecialiseerd in het vakgebied van de complementaire, alternatieve en functionele geneeskunde. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling in deze geneeswijzen centraal. Zij levert wetenschappelijke informatiediensten binnen het werkveld.

Laat een reactie achter