Resultaten lezersonderzoek

08 Mar, 2021

Onlangs hielden wij een lezersonderzoek onder de abonnees van het Vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg (VNIG) en de lezers van de digitale VNIG-nieuwsbrief. Graag delen wij de belangrijkste conclusies uit dit onderzoek met u.

De waardering voor het Vakblad onder de respondenten is goed tot zeer goed. Het blad wordt door hen goed gelezen en de reacties op de schrijfstijl, kwaliteit van de artikelen, vormgeving, gebruikte foto’s en infographics zijn voornamelijk positief. Ook de nieuwsbrief wordt door een groot deel van de respondenten goed gelezen en de kwaliteit wordt als goed tot zeer goed beoordeeld.

Dat we over een online-archief beschikken, is nog bij weinig respondenten bekend. Een abonnement op het Vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg (VNIG) geeft online toegang tot alle artikelen die zijn gepubliceerd, ook in edities uit het verleden. We zullen hier in de nabije toekomst extra uitleg en voorlichting over verstrekken, zodat het voor de lezer toegankelijker wordt om gebruik te maken van dit waardevolle online-archief.

Uiteraard zijn wij blij met de positieve respons. Het lezersonderzoek liet ook veel ruimte voor individuele reacties bij diverse vragen. Daaruit kunnen we een aantal hele mooie tips destilleren, die we voor zullen leggen in de redactieraad. Waar mogelijk vormen dit uitgangspunten voor een verdere verbetering of actualisering van het Vakblad. Wij danken de respondenten voor hun tijd; tien van hen hebben we daarvoor inmiddels beloond met een boekenbon.

studeerde Voeding aan de Landbouw Universiteit Wageningen en massagetherapie aan de Holos Academie. Met het werk voor Arcturus (VNIG, OrthoFyto) wil ze een bijdrage leveren aan een groeiend draagvlak voor de natuurlijke en integrale zorg.

Laat een reactie achter