Zoektocht naar wat werkelijk van waarde is

04 Feb, 2021

Hoe vinden we onze weg in een wereld die in crisis en in verwarring is? Op de website van Nieuwe Leiders[1] verschijnen wekelijks nieuwe gesprekken van Roek Lips met inspirerende mensen, zoals Ahmed Aboutaleb, Jan Terlouw en Pim van Lommel om een antwoord te vinden op die vraag. Roek Lips was in het verleden onder meer werkzaam als journalist en programmamaker. Een aantal intense levensgebeurtenissen zetten zijn leven volledig op zijn kop en leidden tot een persoonlijke zoektocht naar een zinvol leven en wat werkelijk van waarde is.

Om antwoord te vinden op zijn vragen is hij het project Nieuwe Leiders gestart. Inmiddels heeft hij al veel inspirerende mensen gesproken. Mensen die veel levenservaring hebben, goed kunnen observeren, een bijzonder eigen perspectief hebben, erkenning krijgen voor hun leiderschap of koploper zijn in nieuwe ontwikkelingen. Op www.nieuweleiders.nl deelt hij deze gesprekken, die ieder ruim twee uur duren en titels hebben als Compassie, Bezieling, Kompas en Dankbaarheid.

Een zeer recent gesprek vond plaats met Pim van Lommel en heeft als titel Bewustzijn, waarom dood niet het einde is. Van Lommel (77) is cardioloog en doet al ruim 34 jaar onderzoek naar mensen met een bijna-doodervaring. Deze mensen veranderen en krijgen andere inzichten, bijvoorbeeld dat dood niet het einde is. Bovendien ervaren zij allemaal wat werkelijk belangrijk is in het leven, zoals onvoorwaardelijke liefde en compassie voor de ander, de natuur en de aarde. In dagblad Trouw verschijnt regelmatig een selectie van de gesprekken van Roek Lips, ook van het gesprek met Pim van Lommel.[2]

Bronvermelding:
1. www.nieuweleiders.nl/in-gesprek-met
2. www.trouw.nl/religie-filosofie/je-kijk-op-de-dood-bepaalt-je-levenshouding