Chi nei tsang: een diepgaande energetische buikmassage

13 Apr, 2016

Door: Geeske Lanting

Hun karakter en achtergrond zijn zeer verschillend, maar Annette Derksen en Maartje Huibers delen samen één passie namelijk Chi Nei Tsang én een gedrevenheid om deze methode door te geven aan anderen. De basis van Chi Nei Tsang, afgekort CNT, is een van oorsprong Chinese energetische buikmassage. Letterlijk betekent het ‘de chi van interne yin-organen’. Het is een directe, diepgaande en intieme behandelwijze, die opruimt, schoonmaakt, energie geeft en laat stromen. Zowel op fysiek, emotioneel als op spiritueel niveau. ‘Dan komt er ruimte en dat zorgt ervoor dat mensen weer thuiskomen in hun lijf.’

Ergens in zijn vroege jaren kreeg Mantak Chia, de grondlegger van het Universal Healing Tao, deze kennis overgedragen van zijn leermeester Mui Yimwattana. Een kennis die hij integreerde in zijn systeem en vervolgens over de wereld verspreidde, met name in de VS en Europa. Zo kwamen Annette Derksen en Maartje Huibers – weliswaar via verschillende wegen – hiermee in aanraking. Annette is een leerling van Chia en introduceerde het Healing Tao systeem in Nederland. Zij kan gezien worden als de moeder van de Nederlandse Healing Tao. Maartje is van oorsprong shiatsu-therapeut en vierdimensionaal bodyworker en leerde CNT van de Belgische Dirk Oellibrandt en de Argentijnse Karin Sörvik. Beide dames zijn CNT senior teachers en bij beiden zit het lesgeven in het bloed.

Meer informatie: www.shiatsu-online.nl en www.chi-nei-tsang-official-site.com Lees het gehele artikel vanaf pagina 51 in het VNGK 3/16 Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.