De mens als lichtwezen

04 Dec, 2015

Door: Els Smits

‘Volgens de heersende mechanische kijk op de wereld, is de mens een soort machine die in onderdelen uit elkaar te halen is. En als we alle onderdelen goed begrijpen, kunnen we alles maken en herstellen. Echter het bewustzijn – de basis van het universum, de ziel van alles, dat wat de mens is, voedt en verbindt – wordt hierbij vergeten’, zo zegt Marga van Erp. ‘Alle oude culturen hadden het bewustzijn als basis en gingen uit van een wereldbeeld waarin alles met elkaar is verbonden. De huidige kwantumfysica onderbouwt de visie van oude culturen en geeft ons langzaamaan bewijzen dat de oude theorieën en wereldreligies gelijk hadden.’

Marga van Erp, directeur van opleidingsinstituut Total Health, leest veel, weet veel en kan met die kennis en vanuit haar hart leuke verbanden leggen. Vanuit de kwantumfysica vindt zij nu de wetenschappelijke onderbouwing van de Chinese geneeskunde, haar passie. ‘Wat de meeste mensen denken, is dat wij langzaamaan evolueren; dat we steeds slimmer worden. Maar is dat werkelijk zo? Diverse oude geneeswijzen en filosofieën spreken over een allesverbindende levensenergie waar wij onderdeel van zijn. Zo heeft de Indiase chakratheorie het over chakra’s, die als een centrum van activiteit levensenergie ontvangen, opnemen en uitzenden, essentieel voor lichaam en geest. In de Traditionele Chinese Geneeskunde heeft men het over de levensenergie Qi. Wereldreligies spreken van een God of Geest die alles doordringt en naar wiens evenbeeld wij zijn gevormd. Is het niet zo dat deze begrippen – die vanuit de oude geneeskunden en religies van duizenden jaren terug komen, allesomvattend zijn en daarom zowel energie als materie behelzen – hetzelfde inhouden als wat de kwantumfysica vandaag de dag aantoont?

Meer informatie: www.totalhealth.eu Lees het gehele artikel vanaf pagina 33 in het VNGK 1/16. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.