De praktijk van Loed Rakels

04 Dec, 2015

Door: Anna Myrte Korteweg

Loed Rakels (46) is therapeut TCM (Traditional Chinese Medicine). Hij is in Nederland en China opgeleid in acupunctuur, Chinese kruiden, shiatsu en tuina massage en is hoofddocent Chinese kruiden aan de opleiding voor traditionele Chinese geneeswijzen Bo-Yi in Zoetermeer. Hij is net van Drenthe naar de provincie Utrecht verhuisd en houdt om die reden praktijk in zowel Meppel als Driebergen. Wanneer hij over zijn werk vertelt, hoor ik zo’n vanzelfsprekende kennis van en liefde voor de Chinese geneeskunst dat het me niets verbaast dat de van oorsprong werktuigbouwkundig ingenieur voor dit totaal andere vak heeft gekozen.

Want Loed Rakels deed voorheen inderdaad iets heel anders. ‘Voordat ik met de Chinese geneeskunst begon, kon ik nooit echt mijn ei kwijt in het werk dat ik deed. Ik volgde de opleiding tot werktuigbouwkundig ingenieur omdat dat in de lijn van de familie lag, maar uiteindelijk werd ik software-verkoper. Omdat ik daar heel ongelukkig van werd, besloot ik na een aantal jaren om het roer om te gooien, nu alweer zo’n twintig jaar geleden. Eerst verdiepte ik me in macrobiotiek. Vooral het yin-yangprincipe interesseerde me erg, maar ik liep ook tegen de beperkingen en de dogmatiek van deze voedingsleer aan. Daarna volgde ik de opleiding tot shiatsu-therapeut en ging ik door met andere opleidingen. Sinds zo’n vijftien jaar heb ik nu een eigen praktijk.

 

Meer informatie: www.centrumvoorchinesegeneeswijzen.nl Lees het gehele artikel vanaf pagina 36 in het VNGK 1/16. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

schrijft artikelen en boeken over gezondheid in de breedste zin van het woord. Zij is afgestudeerd als cultureel antropoloog/ niet-westers socioloog aan de UVA. Ook volgde zij de basis- en vervolgopleiding tot mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Verder heeft zij veel verschillende (trainers)opleidingen en trainingen gevolgd, van structurele droomuitleg tot hypnobirthing. Last but not least is zij ervaringsdeskundige in het ouderschap. Zij heeft vier kinderen tussen de 4 en 18 jaar en is stiefmoeder van de drie kinderen van haar man. Tijdens haar derde zwangerschap schreef zij het boek Vrije Geboorte.

Laat een reactie achter