Het goede is er om te delen

21 Dec, 2016

Door: Geeske Lanting

Het is nog maar dertien jaar geleden dat Weixiang Wang samen met zijn vrouw vanuit Nanjing naar Nederland kwam. In deze korte tijd blies hij als decaan de Shenzhou Open University in Amsterdam nieuw leven in. Hij gaf les in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en bleef ondertussen praktiseren als arts-acupuncturist en herbalist. ‘Want het een kan niet zonder het ander.’ Daarnaast werd hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong (N.V.T.C.G. Zhong). Al met al is hij een waar pleitbezorger van de TCG met een enorme kennis en kunde die hij graag én met humor en enthousiasme deelt.

Weixiang Wang moet hartelijk lachen om de vraag of een jongensdroom in vervulling is gegaan. ‘Nee, ik wilde geen dokter of leraar worden. Zo ging dat voor ons in die tijd niet. Mijn kinderjaren bracht ik door op het platteland, in de buurt van Nanjing. Mijn ouders waren boeren. Ze hadden zelf geen hogere opleiding gevolgd maar stimuleerden me om hard te studeren. Het was de enige manier, vertelden ze me al jong, om aan mijn geboortedorp te ontsnappen. Eigenlijk heeft de directeur van het internaat van mijn middelbare school de keuze voor mijn universitaire studie gemaakt. Hij kende zijn leerlingen goed en aangezien onze ouders ons niet echt konden adviseren, nam hij de beslissing. ‘Jij wordt ingenieur, jij gaat geneeskunde studeren en jij gaat koken!’ Ik moet zeggen dat hij voor de meesten van ons een hele goede keus heeft gemaakt.

Meer informatie: www.shenzhou-university.com en www.klinic.nl Lees het gehele artikel vanaf pagina 51 in het VNGK 1/17. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.