Qigong voor therapeuten

15 Aug, 2013

Door: Nienke van der Heijden

Natuurgeneeskundig therapeuten kunnen veel winnen bij het regelmatig beoefenen van Qigong (uit te spreken als tsjie koeng). Qigong kan natuurgeneeskundig therapeuten helpen hun eigen gezondheid te verbeteren. Tegelijkertijd is het een instrument om het vermogen anderen te genezen te vergroten. In gesprek met qigongleraar Niels Hildering wordt duidelijk welke schatten de qigong in zich draagt.

Beweging is goed voor onze gezondheid – dat inzicht is in onze tijd van welvaart duidelijker geworden dan ooit. Mensen die hun gezondheid op peil willen houden, compenseren een tekort aan beweging vaak door te gaan sporten. Maar sport kan de gezondheid ook schaden en leiden tot blessures, met name wanneer we niet voldoende afgestemd zijn op ons lichaam.

In China is een vorm van gezondheidsbeweging ontstaan die zo sterk stoelt op de afstemming op lichaam, geest en emoties, dat blessures geen kans hebben. Het gehele artikel is te lezen vanaf pagina 22 in het VNGK 5/13. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

Verzameling van artikelen van schrijvers die op niet-regelmatige basis voor ons schrijven.

Laat een reactie achter