Bevlogen ondernemerschap

26 Aug, 2020

Door Els Smits

Nog niet zo lang geleden gaf ik ze les bij Esoterra. Van die studenten waar je als docent wat van leert. Ze slaagden met vlag en wimpel als massagetherapeut en deden er op autodidactische wijze een soort opleiding ondernemerschap bij. Inmiddels zitten ze bij Stibig in de collegebanken voor de post-hbo-opleiding tot Integrative Medicine zorgverlener. Over hoe Annelies van Scheppingen en Sanderijn Hubertse als beginnende therapeuten aan de weg timmeren om massagetherapie op de kaart te zetten en deel uit te laten maken van de integrale gezondheidszorg in Nederland.

Ze worden niet echt gekenmerkt door een afwachtende houding, Annelies van Scheppingen en Sanderijn Hubertse. Al direct in het eerste jaar van hun opleiding tot massagetherapeut startten beiden met hun eigen praktijk, ieder onder een eigen naam. Tegelijkertijd gaven ze samen stoelmassages op festivals onder de naam Massage to Move. Op een gegeven moment begon echter voor allebei juist die gezamenlijke naam passender te voelen voor de eigen praktijk. Want ‘to move’ betekent zoveel meer dan alleen bewegen. Dus besloten ze samen te gaan werken met de missie mensen weer in beweging te brengen, te raken en te inspireren door zich bewust te worden van zichzelf in hun omgeving.

Tijdens hun studie viel het hen al op dat veel goede masseurs niet goed overzien wat er allemaal komt kijken bij een eigen massagepraktijk. Inmiddels hadden ze zelf al veel uitdagingen het hoofd geboden en wilden hun oplossingen graag delen. Zo ontstond het idee om meerdere praktijken aan te laten sluiten bij hun formule, zonder dat de betreffende massageprofessionals hun zelfstandigheid verliezen. Om een en ander voor elkaar te krijgen, lieten ze zich eerst uitgebreid informeren bij verschillende franchiseorganisaties.
Sanderijn: ‘Er zijn ontzettend veel zaken waarvan je vooraf alle scenario’s moet uitdenken. Hoe zorg je ervoor dat je het allemaal juridisch goed voor elkaar hebt, dat je een goed handboek hebt? Zodat je samen een goed team vormt, een gezond bedrijf hebt en de volle aandacht uit kan gaan naar de missie.’

Meer informatie: www.massagetomove.nl Lees het gehele artikel vanaf pagina 54 in het VNIG 5/20. Wilt u het gehele artikel als PDF bestand ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50

studeerde Voeding aan de Landbouw Universiteit Wageningen en massagetherapie aan de Holos Academie. Met het werk voor Arcturus (VNIG, OrthoFyto) wil ze een bijdrage leveren aan een groeiend draagvlak voor de natuurlijke en integrale zorg.

Laat een reactie achter