Geweldloos communiceren

05 Aug, 2014

Door: Luise Anna Kroon

Het verlangen van de mens naar liefde, waardering en erkenning is universeel. Hoe komt het dan toch dat wij het vaak zo lastig vinden om elkaar lief te hebben, te waarderen en te erkennen? Thera Balvers is psychotherapist, directeur van het Simonton Cancer Center Nederland en trainer geweldloze communicatie. Zij leert cliënten en cursisten hoe je op een geweldloze manier je aandacht kunt richten op juist datgene waar we naar op zoek zijn: verbinding, erkenning en eerlijkheid in de omgang met de ander en onszelf.

Wat was voor jou de directe aanleiding om de opleiding Geweldloze Communicatie te gaan volgen? Ik maakte voor het eerst kennis met het gedachtegoed van Marshall Rosenberg tijdens mijn opleiding tot Simonton-therapeut. Geweldloze communicatie is een onderdeel van de Simonton therapie en ik vind het belangrijk om de essentie van een methode en visie te begrijpen. Daarom ben ik me er verder in gaan verdiepen. Ik merkte dat dit gedachtegoed qua levenshouding en communicatie vanuit verbinding iets had toe te voegen aan de opleidingen en trainingen die ik al had gevolgd. Meer informatie: www.simontoncancercenter.nl Lees het gehele artikel vanaf pagina 10 in het VNGK 5/14. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

Een belangrijk uitgangspunt van de natuurgeneeskunde is dat elke mens, dus ook elke natuurgeneeskundige, uniek is. Wat kunnen wij van elkaar leren om te inspireren en te reflecteren op eigen handelen? Journaliste Luise-Anna Kroon gaat voor de rubriek casuïstiek in gesprek met behandelaars en cliënten.

Laat een reactie achter