Viamama

24 Feb, 2021

Door Els Smits

Medio 2020 ging in Son het samenwerkingsverband Viamama van start. Inmiddels werken er ruim twintig zorgverleners en coaches onder één dak. Je kunt er onder andere terecht voor verloskunde, seksualiteit, diëtetiek, lactatiekunde, psychologie, leefstijlinterventies, reflexologie, acupunctuur, babymassage, relatiecoaching, teamcoaching en zwangerschapsyoga. Het centrum staat daarmee voor integrale vrouwenzorg door een bundeling van expertise en samenwerking. Wat overigens niet wil zeggen dat mannen er niet welkom zijn.
Drie medewerkers, reflexzonetherapeut Kim Henst, acupuncturist Dimphi Goedhart en masseur en docent baby- en kindermassage Kim van Dooren, vertellen over de eerste ervaringen.

Gelegen aan de doorgaande weg in het centrum van Son is in een voormalig pand van de Rabobank sinds afgelopen jaar Viamama gevestigd. Bij binnenkomst valt de drukte van de straat en het dagelijks leven van me af. Er heerst een prettige sfeer en rust.
Viamama is een initiatief van verloskundige Marjolein Maas. Dimphi: ‘Marjolein had een droom over een centrum voor vrouwen, waar zij voor van alles terecht zouden kunnen. Daarnaast wilde ze graag verschillende zorgprofessionals met elkaar verbinden.’ Kim H: ‘Ze zocht een specifieke locatie waar ze verschillende behandelruimtes kon maken en een ontmoetingsruimte. Gericht op zorg en coaching voor vrouwen in alle leeftijdsfasen in een combinatie van individuele zorg en groepssessies.’

Het pand beschikt over een wachtruimte gecombineerd met een centrale ontmoetingsruimte met koffiebar, vier behandel- en spreekkamers en een grotere zaal voor groepssessies. Elke zorgverlener huurt gedurende één of meer dagdelen bij Viamama. Met dubbelzijdige, omdraaibare fotolijsten of prikborden kan elke zorgverlener tijdens het consult haar eigen sfeer en professie weergeven.
Het is de bedoeling om in de ontmoetingsruimte koffieochtenden te houden, waar bijvoorbeeld pas bevallen moeders elkaar kunnen treffen. Dat draagt bij aan een setting voor zorg, coaching, ontmoeting en verbinding. Kim v D: ‘Op woensdagochtend is er een mamascafé tussen 10 en 12 uur. Ouders kunnen zich daarvoor inschrijven en één van ons vertelt dan als gastspreker iets over haar expertise.’

Meer informatie: www.viamama.nl

Lees het gehele artikel vanaf pagina 56 in het VNIG 2/21.

Wilt u het gehele artikel als PDF bestand ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

studeerde Voeding aan de Landbouw Universiteit Wageningen en massagetherapie aan de Holos Academie. Met het werk voor Arcturus (VNIG, OrthoFyto) wil ze een bijdrage leveren aan een groeiend draagvlak voor de natuurlijke en integrale zorg.

Laat een reactie achter