Je werk als spiegel

19 Aug, 2013

Door: Anna Myrte Korteweg

Hans Wopereis is auteur van ‘Het licht en de korenmaat. Je ziel als werkgever’. Hij schreef dit boek – dat sinds het drie jaar geleden verscheen al voor de vierde keer herdrukt is – aan de hand van zijn jarenlange ervaringen als trainer en later mededirecteur bij opleidingsinstituut het ITIP. Anna Myrte Korteweg sprak met hem over de manier waarop je je werk niet alleen met plezier kunt doen, maar er ook spiritueel door kunt groeien.

Volgens Hans Wopereis is ieders bijdrage binnen een bedrijf van essentieel belang: ‘Als individu kun je het verschil maken. Hiervoor is de moed nodig om je licht niet onder de korenmaat, maar op een standaard te zetten. Werk is een heel belangrijk uitdrukkingsmiddel in je leven. Als het goed is, dan kun je jezelf er met al je creativiteit in uitdrukken’. Dan is werken niet zo veel anders dan een kunstenaar die een schilderij maakt of een schrijver die een boek schrijft.

Lees het gehele artikel vanaf pagina 28 in het VNGK 5/13. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50. Bronvermelding: - Het licht en de korenmaat. Je ziel als werkgever. H. Wopereis. Uitgeverij Ten Have, 2009.

schrijft artikelen en boeken over gezondheid in de breedste zin van het woord. Zij is afgestudeerd als cultureel antropoloog/ niet-westers socioloog aan de UVA. Ook volgde zij de basis- en vervolgopleiding tot mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Verder heeft zij veel verschillende (trainers)opleidingen en trainingen gevolgd, van structurele droomuitleg tot hypnobirthing. Last but not least is zij ervaringsdeskundige in het ouderschap. Zij heeft vier kinderen tussen de 4 en 18 jaar en is stiefmoeder van de drie kinderen van haar man. Tijdens haar derde zwangerschap schreef zij het boek Vrije Geboorte.

Laat een reactie achter