Met lichaamsgerichte psychotherapie werken aan gezondheid

22 Oct, 2013

Door: Erik Ouwerkerk

Als we geboren worden, is er alleen nog maar overlevingsinstinct en gevoel. Later leren we onder leiding van onze ouders of verzorgers daarop reflecteren. Helaas gebeurt dat niet altijd even goed en ontstaan er diverse splitsingen, onder meer tussen ons hart en ons hoofd. Zo vormen zich karakterstijlen met verschillende bijbehorende ziektebeelden. Lichaamswerk spoort dat op en laat de levensenergie weer stromen. Systemisch werk geeft bovendien inzicht in familiethema’s die, vaak over meerdere generaties, op subtiele wijze een rol spelen in het fysieke lichaam en in het gedrag.

Door middel van lichaamswerk en systemisch werk ontstaat er een ‘inzicht vanuit de ziel’ en worden daarmee stappen gemaakt in het helingsproces. Henne vertelt over zijn eigen achtergrond, karakterstijlen en genezende familieopstellingen.

‘Een goede dokter gaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en een psychotherapeut gaat al snel terug naar iemands jeugd. Daarom begin ik bij jou ook graag bij het begin: welke weg leidde jou naar het lichaamswerk?’ Meer informatie: www.bodymindopleidingen.nl Lees het gehele artikel vanaf pagina 68 in het VNGK 6/13. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

Verzameling van artikelen van schrijvers die op niet-regelmatige basis voor ons schrijven.

Laat een reactie achter