Reïncarnatietherapie nader belicht

07 Feb, 2012

Door: Ria Teeuw

‘Het waarom van een verhaal zit altijd in de voorgeschiedenis’.

Vorige levens, het is een onderwerp dat zowel intrigerend als controversieel is. In mei vorig jaar rolde voetbalfenomeen Jan Mulder bij de prime time talkshow De Wereld Draait Door bijna van zijn stoel toen de gast in het programma vertelde dat ze geloofde in reïncarnatie. In de complementaire geneeskunde is reïncarnatietherapie allang geen zeldzaamheid meer, hoewel ook daar beslist therapeuten en artsen zijn die weifelend hun schouders erover ophalen. Wat voor de een grenst aan onzin, blijkt echter voor de ander een gebied dat hij uitvoerig heeft geëxploreerd en dat hem tot diepgaande inzichten heeft gebracht.

Matthijs Kamphoff is al 26 jaar reïncarnatietherapeut. Voor hem is de vraag of vorige levens bestaan zoals hij zegt ‘allang een gepasseerd station, ik ben met een andere kant bezig’. Inmiddels heeft hij twee boeken uitgebracht over het onderwerp: ‘Levenslijnen, de reis van de ziel door vele levens heen’ en van recentere datum ‘Zoektochten van de ziel, Reïncarnatie tussen Duisternis en Licht’, beide verschenen bij uitgeverij Hajefa. In het laatste boek ontvouwt hij zijn theorie over het doorlopen van schaduwcycli. Reden voor het Vakblad om met hem van gedachten te wisselen over zijn bevindingen en ervaringen rondom reïncarnatie en de therapie die hij geeft.

Lees het gehele artikel vanaf pagina 52 in het VNGK 2/12 Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

Verzameling van artikelen van schrijvers die op niet-regelmatige basis voor ons schrijven.

Laat een reactie achter