Reïncarnatietherapie: Op zoek naar de rode draad

22 Oct, 2014

Door: Anna Brons

Opleidingsinstituut Reïncarnatie Therapie Nederland (RTNederland ) heeft zichzelf de afgelopen jaren stevig op de kaart gezet. De nieuwe opleiding tot reïncarnatietherapeut is erkend als een officiële post-hbo-opleiding door het CPION (Centrum Post-Initieel Onderwijs Nederland). Ook is de inhoud van de opleiding al aangepast aan de zogenaamde PLATO-eisen voor de complementaire zorg vanaf 2017. Drijvende kracht achter RTNederland is voorzitter Marilou Koene, die besloot dat de reïncarnatietherapie ‘uit het zweverige gehaald moest worden’ door een nieuwe, gedegen, erkende opleiding. In een cursusruimte in Den Bosch vertelt ze bevlogen waarom zij zich de afgelopen jaren met hart en ziel heeft ingezet voor het opzetten van deze driejarige opleiding.

Als ik Marilou Koene een paar weken eerder uitnodig voor het interview, geeft ze aan het gesprek graag te voeren in het gezelschap van haar man, Rob Koene, directeur van RTNederland en eveneens oprichter. Reden is dat ze bijna alle gesprekken en vergaderingen samen doen en erg goed op elkaar zijn ingespeeld. Als we met elkaar om de tafel zitten, is inderdaad direct merkbaar dat man en vrouw, directeur en voorzitter, samen een team zijn. Terwijl Marilou gepassioneerd het woord doet, toetst ze soms bij Rob of ze het juist heeft uitgelegd. Hij luistert aandachtig, knikt af en toe bevestigend en een enkele keer onderbreekt hij haar voor een toevoeging, die ze dankbaar aanneemt.

 

Meer informatie: www.rtnederland.nl Lees het gehele artikel vanaf pagina 47 in het VNGK 6/14.  Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.

schrijft artikelen en boeken over gezondheid in de breedste zin van het woord. Zij is afgestudeerd als cultureel antropoloog/ niet-westers socioloog aan de UVA. Ook volgde zij de basis- en vervolgopleiding tot mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Verder heeft zij veel verschillende (trainers)opleidingen en trainingen gevolgd, van structurele droomuitleg tot hypnobirthing. Last but not least is zij ervaringsdeskundige in het ouderschap. Zij heeft vier kinderen tussen de 4 en 18 jaar en is stiefmoeder van de drie kinderen van haar man. Tijdens haar derde zwangerschap schreef zij het boek Vrije Geboorte.

Laat een reactie achter