Religie zonder wetenschap is kreupel, wetenschap zonder religie is blind

10 Jun, 2011

Door: Bertien van Woelderen

Religie zonder wetenschap is kreupel, wetenschap zonder religie is blind

In dit artikel geeft Bertien van Woelderen haar visie op hoe de onzichtbare mens in elkaar steekt en op hoe in het onzichtbare vlak ziekten kunnen ontstaan. Veel mensen hebben klachten waarvoor de reguliere geneeskunde geen oplossing heeft. Zij gaan soms onderzoeken of er in de natuurlijke zorg wegen zijn om hun klachten te veranderen en weg te nemen. Een benaderingswijze waar men terecht kan komen, is die van hypnose en regressietherapie. Deze stroming gaat ervan uit dat de mens méér is dan een verzameling botjes en organen in een velletje met daarbovenop een grijze massa die dat geheel aanstuurt.

Naast aandacht voor de werking van het lichaam, is er ook aandacht voor emoties, worden denkprocessen onder de loep genomen en is het bestaan van een ziel uitgangspunt. De grootste tegenstelling met de reguliere geneeskunde ligt in dit verschil. De één gaat slechts uit van hetgeen wetenschappelijk bewezen is en de ander gaat uit van ervaringswetenschap. Ik ben geneigd tussen beide stromingen te verblijven en te trachten ze te verbinden. Door mijn opleidingen in intuïtieve ontwikkeling en de boeken van Steiner, heb ik geleerd te denken over en te ‘kijken’ naar een meervoudige mens: de ziel, het astrale lichaam, het etherlichaam en het fysieke lichaam. Ik ben vooral geïnteresseerd geraakt in de ontstaansgeschiedenis van ziekten. Waar… en in welk lichaam? Voordat ik op oorzaken van ziekten inga, eerst iets over de bovenbeschreven lichamen.

De ziel
De ziel ervaar ik als mijn onzegbare zelf. Altijd lichtend en op haar eigen frequentie in beweging, zich bewust van zichzelf en haar zijn. Gebouwd van de stof liefde. Ze draagt mijn geaardheid met zich mee. De ziel leert van de ervaringen op aarde en groeit daaraan in bewustzijn, alsof ze meer en meer licht verzamelt. Wanneer de ziel wil incarneren, is er een groot frequentieverschil tussen dat van haarzelf en het lichaam. Wanneer ze zich laat aantrekken door het aardse gebeuren, komt ze als eerste astrale stof tegen, dat zich later vormt tot het astrale lichaam.

Het complete artikel leest u vanaf pagina 25 in VNGK 4/11. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50. Voetnoten: 1. Het Bio Basis Regulatiesysteem. 2. Candace B. Pert, Molecules of emotion. The Science Behind Mind-body Medicine. Scribner, New York. Deze wetenschapper is ook de zien in de film:'What the bleeb do we know.' Candace Pert is een onderzoeksprofessor in fysiologie en bio-fysica. In haar boek beschrijft ze helder hoe lichaamseiwitten die neuropeptiden heten en overal in ons lichaam voorkomen, onder invloed van emoties veranderen van structuur en dan door een celreceptor worden opgevangen om zo de cel te worden ingeloodst. Op die manier is het mogelijk dat cellen emoties vasthouden en dat zelfs de celkern met zijn DNA onder invloed van deze getransformeerde neuropeptiden kan veranderen. 3. Jos Olgers, Heelheid in wording. Zwerk 2005 en drs. R. Bontenbal en drs. R. van der Maesen, Handboek Reïncarnatietherapie. DeTijdstroom. 4. Bij TranceArt heet deze opleiding de Conscious Mind Training.

Verzameling van artikelen van schrijvers die op niet-regelmatige basis voor ons schrijven.

Laat een reactie achter