Bezieling, je bent prachtig!

21 december 2016

Door: Mandy van Meijel

Leven en werken vanuit bezieling.’ Dat zie ik weleens op van die boeken of tijdschriften staan. Heel eerlijk gezegd, kreeg ik daar altijd een beetje jeuk van. Het deed me denken aan iets geitenwollensokkenachtigs, iets van laten we vooral niet de schouders eronder zetten. En als ik ergens van hield was het juist aanpakken, doorzetten en doorgaan. Hard werken dus. Want dan ben je pas geslaagd in het leven. Het is me met de paplepel ingegoten. Ik wist niet beter. Hoe anders is dat nu…

‘Mijn hart maakte een sprongetje en een
enthousiasme maakte zich van mij meester.’

In het jaar dat ik 30 werd overleed mijn moeder. Ze was nog maar 59 jaar oud toen zij stierf. Voor mij, naast het diepe verdriet, een ontzettende reality check: het leven is kort en voorbij voordat je er erg in hebt. Ik wil het ten volle leven en blij worden van het werk wat ik doe. En dat werd ik van mijn juridisch werk niet meer. Haar overlijden maakte dat ik werk wilde doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen, waar ik enthousiast over ben, wat voelt als een tweede natuur. Werken met bezieling dus!

Maar hoe doe je dat? Werken vanuit een innerlijk enthousiasme? Ik ging erover nadenken, maar mijn hoofd wist het niet. Achteraf ook niet zo gek, omdat bezieling zó met gevoel te maken heeft en juist niet met denken.

Op een dag, toen mijn zoektocht op een laag pitje stond, viel mijn oog op een advertentie voor een opleiding tot massagetherapeut. Mijn hart maakte een sprongetje en een enthousiasme maakte zich van mij meester. Zou dat mijn bezieling zijn geweest die werd aangeraakt? Ik geloof sterk van wel.
Maar jeetje, wat was dit ook spannend. Om op basis van mijn gevoel zo’n ingrijpende keuze te maken in mijn loopbaan. Om zekerheden op te geven en te kiezen voor totaal iets nieuws waarvan mijn hoofd zich afvroeg of dit wel zo verstandig was. Maar dan was daar mijn gevoel weer dat mij enthousiast maakte. Zo ging dat een tijdje op en neer, een gesprek tussen mijn hoofd en mijn hart.

Uiteindelijk heb ik voor de keuze niet veel tijd nodig gehad. Ik heb mijn hart gevolgd! Het voelde te goed. Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben dat ik deze stap heb gezet. De prachtige opleiding tot massagetherapeut heeft ervoor gezorgd dat ik nu werk doe dat helemaal bij mij past, waar ik heel blij van word en wat als vanzelf gaat, als in een flow! De manier waarop massagetherapie werkt, draagt daar zeker aan bij. Ik ben daar zó enthousiast over. Iedereen zou het eens moeten ervaren.

‘Dat is zo’n ander bewustwordingsproces
dan erover nadenken.’

Aanraking is een prachtige manier om stil te staan bij dat wat aandacht vraagt. De ruis in je hoofd wordt minder en je kunt gaan luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. In mijn ervaring kom je dan vaak uit bij de kern, daar waar het op dat moment écht om gaat. Dat is zo’n ander bewustwordingsproces dan erover nadenken. Het is veel natuurlijker, zachter, liever en zelfs eenvoudiger. Daarmee is het voor mij ook veel minder hard werken! Want dat is wat voelen in het nu en daar mijn aandacht aan geven automatisch met zich mee brengt. Daar ben ik maar wat blij mee, want ik weet nu dat het ook anders kan: werken vanuit een flow die er gewoon is, waarop ik kan meebewegen. Dat is een geweldig gevoel!

Meer informatie: www.jzlf.nl