VNIG, nummer 4/2017

12 Jun, 2017

In de juli/augustus editie staat o.a. een mooi artikel van Els Smits over ‘Slapend gezond worden’.
Ook in deze editie 40 extra pagina’s boordevol informatie over opleidingen en bij- en nascholingen.

* Voorwoord De kracht van lucht en beeld, door Ellen Vunderink
* Wat is integrale geneeskunde/Integrative Medicine, door Frans Kusse
* Slapend gezond worden, door Els Smits
* Goed slapen: een hele zorg, door Geeske Lanting
* Dromen in het nu, door Anna Myrte Korteweg
* Bioritme: sta op met de zon en slaap met de maan, door Nadja van de Kleut
* De impact van versuikering, door Liselotte Mentink
* Inhaalslag rond Integrative Medicine?, door Toine de Graaf
* Petra Busio over haar energetische aanpak, door Toine de Graaf
* Zoeken, lezen en interpreteren van onderzoek, door Fleur Kortekaas
* De praktijk van Koos van Kooten, door Karin de Jonge
* Yi-Methode: Met aandacht voor jezelf, door Luise-Anna Kroon
* Kostbare Slaap, door Karlien Bongers
* Vakmanschap, door Tine Goedhart
* Sleep Sells, door Brenda Dekkers
* Hoeveel maal daags?, door Jan Blaauw

Voorwoord: De kracht van lucht en beeld

Ooit toen ik, als vrijwilliger, voor de eerste keer een tijdschrift een nieuw gezicht mocht geven, werd ik geraakt door sommige kritiek. Het was het Tijdschrift voor Haptonomie en de criticus was één van mijn favoriete experts, Dorus Gerretse. Dorus zei ‘Zo zonde, Ellen, waarom die witruimte boven- en onderaan de pagina, en wat heeft de lezer aan plaatjes? Daar kun je verhalen kwijt.’ Gelukkig gaven veel lezers als feedback dat ze de artikelen gemakkelijker konden lezen en de geboden informatie beter op konden nemen. Zo begon dertig jaar geleden mijn weg op het tijdschriftenpad. Een weg die ik elke dag met ongelooflijk veel plezier bewandel. Hoe geweldig is het om dagelijks bezig te zijn met communicatie van datgene wat mij zo aan mijn hart gaat! De wereld laten weten hoe we op een respectvolle en natuurlijke wijze onze gezondheid kunnen versterken. En vanaf deze editie met het Vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg.

Graag verwelkom ik u, mede namens iedereen die eraan meewerkt, in ons nieuwe Vakblad.

De interviews en artikelen over natuurlijke en integrale gezondheidszorg blijven. We verwelkomen sinds kort nieuwe columnisten. Tine Goedhart laat haar licht schijnen op administratieve aangelegenheden. Jan Blaauw vertelt over wat hij meemaakt in zijn praktijk. Frans Kusse slaat met integrale geneeskunde bruggen tussen regulier en natuurlijk. Karlien Bongers, Nadja van de Kleut en Krijn Koetsveld zetten hun rubrieken over resp. IM, MBK en PsBK voort. Ook De praktijk van… en Casuïstiek worden voortgezet in iedere editie.

We waren heel blij met uw antwoorden op de vragen in ons lezersonderzoek. En ook dat u met zovelen reageerde dat de resultaten statistisch gezien als representatief mogen worden beschouwd.

We hopen dat u de nieuwe lay-out mooi én prettig vindt. Dat het beeld de teksten meer laat spreken. En dat de lucht, vakjargon voor witruimte, u letterlijk ruimte in uw hoofd geeft. En natuurlijk ook dat u ons bij het volgende lezersonderzoek weer een 8 geeft. Feedback ontvangen we nu al heel graag! Mailt u ons op redactie@vnig.nl?

Met een natuurlijke groet,

handt. ellen

Laat een reactie achter