Bewustwording en vergroting van bewegingsvrijheid

13 Apr, 2016

Door: Els Smits

De naam zegt het al: beweging is een belangrijke pijler in de opleiding van de Akademie voor Massage en Beweging. Petra van Os, samen met Jet Keizer directeur van de school, geeft in een interview haar visie op het belang van beweging binnen de opleiding. Bij het gesprek zijn ook drie docenten aanwezig – Anneke Smits, John Armstrong en Mireille Leeflang – om uit te leggen hoe beweging vorm krijgt binnen hun lessen.

De sfeervolle studio van de Akademie voor Massage en Beweging ligt in hartje Amsterdam. Eenmaal binnen ben je echter de drukte van de straat direct kwijt. Petra van Os vertelt over de betekenis van beweging voor de opleiding. ‘Beweging is inherent aan het leven; zonder beweging is leven niet mogelijk. Op celniveau wordt dat al duidelijk; voedingsstoffen gaan de cel in en afvalstoffen worden eruit afgevoerd. Eencellige organismen zie je al bewegen naar plekken waar het prettig is qua licht, voedsel en temperatuur.

Meer informatie: www.akademie.nl Lees het gehele artikel vanaf pagina 10 in het VNGK 3/16. Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50.