VNIG, nummer 1/2023

15 Dec, 2022


In de januari/februari editie staat o.a. een mooi artikel van Nienke van der Heide over 'Kunst en de zin van het leven'.

* Een team vol creatievelingen, door Els Smits
* Professie en craetie, door Henne Arnolt Verschuren
* Kunst en de zin van het leven, door Nienke van der Heide 
* Beeldtaal van de ziel, door Constance Campagne 
* Het creatieve proces als helende ervaring, door Cisly Burcksen 
* Creatief met groenten, door Marieke Lebbink
* De praktijk van Barbera de Jong, door Ingrid van Dijk 
* De verborgen kracht van YIN, door Catharina van Bemmel 
* Integratieve oncologie in Europees gezondheidszorgbeleid, door Fleur Kortekaas 
* Positieve Gezondheid binnen de complementaire zorg, door Annelies van Scheppingen 
* Karakterstijlen, door Henne Arnolt Verschuren 
* De kracht van de casus, door Fleur Kortekaas 
* Wie zijn de makers van dit blad?, door de redactie 
* Creatief zijn loont - en jij kan het ook, door Brenda Dekkers 
* Hoe open staat jouw klep?, door Karlien Bongers

Voorwoord: Een team vol creatievelingen

Soms lijkt het maken van een blad op puur productiewerk. Het ene blad is nog niet van de pers gerold of het volgende is alweer bijna af en het daaropvolgende wordt uitgezet naar de respectievelijke schrijvers. Het gaat met een ritme van zes bladen per jaar non-stop door. Regelmatig komt er wat kunst- en vliegwerk bij kijken, maar het lukt ons gelukkig altijd.

Soms vergeet ik door dat werkritme wat we allemaal al gemaakt hebben. Toen ik tijdens de IT-beurs voor onze stand stond en al die bladen zag liggen, was ik blij verrast. Wat een schat aan vakinformatie lag daar! En wat zag het er allemaal mooi uit.

Om daar te komen, leunen we op een team vol creatievelingen; onze gewaardeerde schrijvers, onze redactieraad die ons voorziet van de nodige ideeën en feedback, onze man in Singapore, die zorgt voor voldoende advertentieverkoop om dit blad mede mogelijk te maken, onze mannen in Vorden die alles wat we doen faciliteren en niet te vergeten onze vormgever, die er elke keer weer een prachtige editie van maakt.

Ik ben iedereen die hieraan meewerkt meer dan dankbaar voor zijn of haar bijdrage. En de lezer voor de mooie complimenten die we op de beurs mochten ontvangen. Het geeft inspiratie om ook komend jaar weer nieuwe, verbredende en verdiepende vakkennis te presenteren.

Maar nu is het tijd om even uit te rusten, zo aan het eind van het jaar. Ik wens, mede namens alle medewerkers van Uitgeverij Arcturus, iedereen hele fijne feestdagen!

Met hartelijke groeten,

Els